Lakat fajták összehasonlítása egy helyen

Azokon, az általában külső helyeken, ahol nem lehetséges a hagyományos zárak beszerelése vagy kiegészítő védelemre is szükség van, a legjobb eszköz a lakat. Igen ám, de nem olyan egyszerű kiválasztani azt a típust, amelyik ideális lesz az adott ajtóra. A Zárdepo lakat webáruháznál rendkívül egyszerű összehasonlítani egymással a különböző lakat típusokat. A portálon olvasható egy részletes leírás is, amiből nagy segítséget kaphatunk. Emellett, a webáruház gazdag kínálatában szerepelnek normál, kültéri, számzáras és speciális biztonsági lakatok egyaránt.

Ez utóbbiak jól viselik a komoly megpróbáltatásokat is, kombinálva egy minőségi lakatpánttal, magas lopáskockázat esetén kiválóan alkalmazhatóak. Neves lakatgyártók színvonalas termékeit találjuk a zardepo.hu webshop termékpalettáján, ezek a szerkezetek biztosan nem mennek tönkre vagy rozsdásodnak be néhány hetes vagy hónapos használat után. Minden értékvédelemre használható lakatot biztonsági szint szerint osztályoztak a webshop üzemeltetői, ami hozzájárul a pontos választáshoz. Tudni kell ugyanis, hogy minél magasabb a biztonsági szint, a lakat annál hatékonyabb védelmet nyújt a különböző feltörési technikák ellen. Erre pedig a mai világban nagy szükség van, hiszen rég elmúltak azok az idők, amikor nyitott ajtó mellett sem tűnt el semmi a portáról. A webáruházban működtetés szerint is kategorizálták a megvásárolható lakatokat. Ennek köszönhetően könnyen megtalálhatóak az egyforma kulccsal működő lakatok, az összes kulcsos működtetésű példány, a biztonsági, a normál, a kültéri, a számzáras, a hosszúkengyelű, illetve az ujjlenyomatos típusok.

A kulcsos működtetésű lakatok kulcsai egyediek, nem fogják nyitni egymást, még azonos típus vásárlásakor sem. Plusz védelmet képesek biztosítani a riasztós lakatok, mivel ezekben azonnal aktiválódik egy sziréna, ha megmozdítják. A kulcsmásolás elleni védelemmel ellátott lakatokhoz egy biztonsági kódkártyát is mellékel a gyártó, amivel igazolni tudjuk a jogosultságunkat a kulcs másoltatására. Így illetéktelen személy nem tudja lemásolni a kulcsot.