Kutya kellékek: a táp az első helyen áll

Kutya kellékek

Akinek volt már kutyusa, az alá tudja támasztani, hogy igenis megérdemlik az ebek az ember legjobb barátja címét. Épp ezért a gazdik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legjobban gondját viseljék a háziállatnak.

A rengeteg terméket magába foglaló kutya kellékek közül sokszor nehéz kiválasztani azt, amire valóban szüksége van az ebnek. Ahhoz persze kétség sem fér, hogy a kutyuli mindig is elvárja majd a tápanyagokban gazdag eledelt. Ezzel szerencsére a tulajdonosok java része tisztában van. De milyen tápot kell beszerezni? Nos, először is észben kell tartani, hogy a kutya egy ragadozó állat, de nem kizárólag húsevő.

A tisztán hússal etetett kedvenceken nagyon gyorsan jelentkeznek különböző hiánybetegségek, illetve a fehérje-és foszfortúletetés tünetei, ezért olyan eledelt kell biztosítani, amiben egyéb tápanyagok is vannak. Az ember nem etetheti csak hússal a kutyát és egy jó táp minőségű gabonát, élelmi rostot, zöldséget is kell tartalmazzon. A kutya kellékek közül tehát vitathatatlanul a táp a legfontosabb.