Kertje ékei lesznek az egész nyáron virágzó évelő virágok

egész nyáron virágzó évelő virágok

Egész nyáron virágzó évelő virágok

Sok ember a nyaraló fogalmát gyümölcsfákkal és zöldséges ágyásokkal párosítja. Azonban a hétvégi ház egész nyáron virágzó évelő virágok bokraitól is pompázhat. Tehát, nem túl nagy erőfeszítéssel, rövid időn belül megcsodálhatja ezek páratlan illatát. A kertészek többsége általában évelő fajokat választ ahhoz, hogy beültessen egy telket, mert ezek kevesebb figyelmet és gondosságot igényelnek.

Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb egész nyáron virágzó évelő virágokat, amelyek több évig képesek ékesíteni az udvart. Ahhoz, hogy a virágzás az egész szezonban tartson, olyan fajtákat kell választani, hogy amikor az egyik épp elhervad, a többi akkor kezdjenek el virítani.

Ha virágágyást készít, akkor ide azokat a növényeket kell ültetni, amelyek egyforma gondoskodást igényelnek. Nem ajánlott az alacsonyra növő, egész nyáron virágzó évelő virágok közelébe magasabb fajtákat ültetni, mert az utóbbi típus megfullaszthatja az elsőt. Ha megfogadja a tanácsainkat, a kert a tavaszi időszak kezdetétől egészen az első fagyig illatos lesz.