Így használd a füstölt paprikát: fűszerezési módok

Szárított paprika

A Böllérbolt egyik különlegességének számít ez a termék. Erről található egy blogbejegyzés is a weboldalon, ahonnan megtudhatjuk a füstölt paprika előállításának a történetét. Az új ízek és új fűszerek mindig izgalmas élményeket ígérnek, amikor hagyományos ételekben használjuk fel ezeket. Ahogy ez kiderül a blogbejegyzés tartalmából, az ihletett egy spanyol család adta, akik szerettek volna füstölt paprikát vásárolni, mivel ez a hazájukban hétköznapi fűszernek számít.

Mivel külföldről nem olyan könnyű ennek a beszerzése, ezért a Böllérbolt csapata úgy gondolta, az lesz a legjobb, hogyha a saját kezébe veszi a dolgok menetét és előállítják a kívánt terméket. A későbbiekben ez egy remek ötletnek bizonyult és hamar rájöttek arra, a blogbejegyzés alapján, milyen füstölési technika szükséges a tökéletes végeredmény elérése érdekében. Érdemes hangsúlyozni, hogy ezek nem szalagon gyártott fűszerek, amelyek mindenféle mesterséges ízesítést tartalmaznak.

A blogbejegyzés sorai között arról is olvashatunk, hogy milyen eljárást használtak fel, a különleges füstös íz eléréséhez. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fával és fűrészporral történik a füstölés és az sem mindegy milyen paprika áll rendelkezésre. Nem minden fajtát érdemes megfüstölni, mivel csak bizonyos típusok veszik át a füstös íz-világot. A blogbejegyzés arra is kitér, hogy melyek azok az ételek, amelyeknek az előnyére válhat a füstölt paprika hozzáadása.

A magyar konyhában szinte bármihez hozzáadhatjuk ízlés szerint, ami a hagyományos ételeket illeti. A gulyáslevest új színben fogja feltűntetni a füstölt paprika, de különböző húsok pácolására is alkalmas lehet. A blogbejegyzés arra is kitér, hogy az olyan egyszerű ételek is izgalmassá varázsolhatóak, mint a kőrözött vagy a zsíros kenyér. Az internetnek hála, mára már pár kattintással rendelhetünk az ország bármelyik pontjára a füstölt fűszerpaprikából abban az esetben, hogyha személyesen nincs lehetőségünk ellátogatni a Pécsi Várcsarnok emeletén található üzletbe.