Hogyan működnek a feromonos parfümök?

Milyen módja van annak, hogy vonzóbbnak és magabiztosabbnak lássanak minket és jobb interperszonális kommunikációra legyünk képesek? A nőknek és férfiaknak egyaránt készült feromonos parfümök használata egyre népszerűbb ebből a célból. A feromonokkal kapcsolatos első asszociáció a legendás afrodiziákum szerű hatásuk.

A természetes feromonok azonban azon dolgok közé tartoznak, amelyekre nincs befolyásunk. Sem arra, hogy a szervezet milyen erősen választja ki, sem arra, hogy a környezetünk miként érzékeli ezeket. A feromonos parfümök hasznosak csaliként és a szociális interakciókban is. A környezetünk tudatalattijára hatnak, mert az illat nem érzékelhető. Ezeket nem érzékeljük szaganyagként, hanem tudat alatt hatnak az idegrendszerre. Mit adnak nekünk a feromonok?

Manapság sokkal nehezebb elérni egy másik embert vagy kapcsolatot építeni, mint régen. A feromonos parfümökkel az emberi arcok szebbnek tűnnek és nagyobb lesz a vonzalom. A testünkre permetezve pozitív reakciókat váltunk ki az ellenkező nemből a személyünkkel kapcsolatban.