Hogyan diétázzunk?

Diéta

Diéta

A diéta kifejezés mindenki számára ismerősen cseng, hiszen ezt halljuk a szomszédtól, a családtagoktól, barátoktól, orvostól, tulajdonképpen a legújabb divatról beszélünk, amelyről mindenkinek megvan a véleménye. Az ideális testsúly elérése a nagy álom és ezért lassan már bármit megtesznek az emberek. A nagy kérdés, hogy miként diétázzunk, hogy ne egy véget nem érő rémálom legyen a folyamat, hanem egy könnyed átalakulás?

Az első nagy hiba, amit sokan elkövetnek, hogy túl magas elvárásokat állítanak fel magukkal szembe, néhány nap alatt szeretnék leadni, a hosszú évek során felszedett sülyfelesleget. Nem kell egy nap alatt megváltani a világot, hanem lassan el kell indulni a változás útján és a siker sem marad el. A másik nagy probléma, a csodákat ígérő turmixok, kiegészítők fogyasztása, ami csak valamiféle megnyugvást adnak, de az eredmény a legtöbb esetben elmarad. A semmitől senki nem hízott meg, de nem is fog lefogyni. A felkúszott plusz kilók a nem megfelelő táplálkozás és mozgásszegény életmód eredményeképpen éktelenkednek rajtunk. Ennek megfelelően dolgozni kell annak érdekében, hogy ezektől meg tudjunk szabadulni. A túl gyors fogyás nem tesz jót senkinek, így érdemes több hónapot szánni a diétára és akkor lesz ideje a szervezetünknek is hozzászokni a változáshoz.

A legfontosabb minden esetben a cukrok, kenyerek, péksütemények kiiktatása az étrendből, emellett megemelni a zöldség és fehérjeadagokat, de figyelni kell a megfelelő vízmennyiség bevitelére is. Mindennap ezeket halljuk, de mégsem ezen az egyszerű ösvényen járunk, hanem a csodabogyókat keressük, amelyek mindent megoldanak helyettünk. Dönteni kell, kezünkbe venni az irányítást és akkor a siker garantált!