A CSOK sok családot segít

CSOK – Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Aki szereti otthonát, tesz is érte, hogy az még szebb és élhetőbb legyen. Előfordul azonban, hogy már nem akarunk ott élni, ezért költözni kell. A CSOK számos esetben óriási segítséget nyújt, figyelembe véve az ezt kiegészítő kedvező állami támogatásokat, valamint a banki hitelkonstrukciókat.

Az igénylő családok a vállalt gyermekek száma után járó vissza nem térítendő támogatások által juthatnak komoly összegekhez, amelyek komoly kiegészítést jelentenek a megvásárolni kívánt ingatlanok vételárában. A legnagyobb CSOK támogatási összeget három gyerek után lehet igénybe venni, mégpedig 10 millió Ft összeget, de csak ha új lakást vásárol vagy épít az igénylő család.

További kedvező megoldásokat kínálnak használt lakás vásárlásra, de felújításra és bővítésre is igényelhető a CSOK. Ezzel nagyon széles körben lefedik a támogatásra jogosult családok igényeit. Még az alacsony jövedelemmel vagy önerővel rendelkező családok is lehetőséget kaphatnak más ingatlanba való költözéshez. A szabályok egyértelműen meghatározzák az új lakás méretét a gyerekek számának figyelembe vétele mellett.