A csíráztató tál használatának szabályai

Csíráztató tál

Az egészséges étrend ismertetőjegye a változatosság, ezért nem hiányozhat belőle a zöldség, a gyümölcs, a hús, a lassan felszívódó szénhidrát és a fehérje sem. Továbbá, olyan különlegességekkel is érdemes kísérletezni, mint a különböző csírák, amelyek nemcsak egészségesek, hanem finomak is.

Ezek a finom falatok csíráztató tál segítségével otthon is előállíthatóak, ugyanis nincs másra szükség, mint magokra és vízre. Megoldható egy befőttes üveggel is, de ekkor megfelelő szellőzést kell biztosítani és az edényt is fertőtleníteni kell. A csíráztató tál ára pedig olyan csekély, hogy igazán nem éri meg házi megoldásokkal bajlódni.

Egy ilyen eszközbe csak vizet kell önteni, a megfelelő emeletre behelyezni a magvakat és már készen is vagyunk. Arra az egyre kell figyelni, hogy egy csíráztató tál csak egyféle csírákat tartalmazzon, nem szabad keverni a különféle típusokat. Ha többféle magot is szeretnénk kicsíráztatni, akkor több edényre lesz szükség, vagy választhatunk olyan modellt, ami több rekeszes, így el tudjuk választani egymástól a magvakat.