Common rail rendszerű adagoló felújítás árak

Common rail rendszerű adagoló felújítás árak

Common rail rendszerű adagoló felújítás árak

A diesel motoros gépjárműveket nem a csöndes működésükért választják a vásárlók, hanem az olcsóbb üzemanyag beszerzése végett. Egy gépkocsi éves anyagi ráfordításának majdnem a kétharmadát az üzemanyagra költött pénz teszi ki. Ez fő szempont a választáskor! Azonban egy 10-15 éves gépjárműnél már más költségek is megjelenhetnek.

A diesel adagoló felújítás árak rendszeresen attól függnek, hogy milyen típusú kocsihoz kell hozzányúlni. A 90-es évek közepén feltalált common rail rendszerű adagolók most kerülnek abba a fázisba, hogy felújításra szoruljanak. Ezek az adagolók nagyon okosak, és valóban érződik a hatásuk, ha kiválóan működnek, de amikor valami gond adódik velük, az egész üzemrendszer összeomlik. Ebben az esetben nincs választás, az adagoló felújításra szorul. Ha megtekintik az adagoló felújítás árakat, láthatják, hogy márkától és típustól is nagyon eltérnek.

Egy common rail rendszerű adagoló felújításánál első szempont a szakszerű kiszerelés. Ha ezt nem megfelelő kezek végzik el, akkor a javításnak vagy felújításnak már ebben a szakaszban vége szakadhat. Ebben az esetben az adagoló felújítás árak vetekszenek egy új alkatrész árával, mely értelmetlenné tenné a felújítást. Ez a magas ár többnyire abból ered, hogy a szakszerűtlen kiszerelés széttörheti az érzékeny részeket, esetleg deformációk alakulnak ki, melyek az egész kaszni lecserélését feltételezik. A common rail rendszerek rendkívül érzékeny alkatrészekből tevődnek össze, elképzelhetetlen precíz beállításokat követelnek. Mindezért szükség van közvetlen a felújítás után egy beállítási munkálatra, melyet számítógépes próbaasztalon végeznek el. Mindent egybevetve, a gépkocsi-tulajdonosok megrökönyödésére a common rail rendszerű adagoló felújítás árak többmilliós tételre rúghatnak. Ez talán az első olyan tulajdonsága a modern diesel motoroknak, melyekért idővel már nem fogják választani a jövendő gépkocsi-tulajdonosok. Habár nagyon kicsi az esélye, hogy 10-15 év alatt gond legyen az adagolóval, de ha mégis, akkor nagy költségre számíthatnak.