Burkolat alá is rejthető a fan coil készülék

Fan coil

Fan coil

Látványos a légkondicionáló berendezés modern formatervezése, így igazi dísze a lakásnak. Egy burkolat nélküli fan coil még szabadabb kezet ad a lakberendezőnek, hiszen ezek a beépíthető készülékek láthatatlanok maradnak az álmennyezet vagy építészeti burkolat mögött.

Az ilyen készülékek jellemzően erős, horganyzott acéllemezből készülnek, vízszintes telepítésűek esetén nagyméretű kondenzvíz tálcával. Nagy hatásfokú hőcserélő dogozik belül, rézcsőre húzott alumínium bordázat növeli a hő-átadó felületet.

A fan coil kompresszorának meghajtásához háromféle motor is választható. Rendelkezésre áll az egyszerűbb 3 fokozatú vagy a nagyobb 6 fokozatú villanymotor és van a fokozat nélkül szabályozható inverteres motor.

A belső hőcserélő mögött iker kialakítású centrifugális ventilátor dolgozik, statikus és dinamikus kiegyensúlyozás gondoskodik arról, hogy a legkisebb mértékben se rázza a fan coil dobozát működés közben. A könnyen kivehető, tisztítható légszűrő egy acél védőhálóval ellátott, méhsejt szerkezetű polipropilén szűrő.