A vízálló óra megnevezés rejtette buktatók

Vízálló óra

Ha karórát vásárolunk, akkor nagyon oda kell figyelni a különféle paraméterekre is, mert a legtöbbször nem elég az, hogy jól néz ki. Tudni kell például, hogy a mai modellek közül sok rendelkezik bizonyos mértékű nedvesség elleni védelemmel, de ez még nem jelenti azt, hogy a vízálló óra kategóriába is besorolhatóak lennének.

Ezek általában csak a mosogatás, kézmosás veszélyeit képesek kivédeni, de ha direktbe éri folyadék, vagyis vízbe merülnek, vagy beállunk ezekkel a zuhany alá, akkor minden bizonnyal tönkremennek. A valódi vízálló óra ezekben a helyzetekben is ellenáll, sőt, akár úszni is lehet úgy, hogy a kezünkön van.

Ugyanakkor azt is meg kell nézni, hogy hány méter mélyig garantálják a vízálló óra védelmét, ugyanis bizonyos nyomásnál mindegyikbe be fog folyni a víz. A vízálló óra modellek esetében van egy érték, ami ezt jelzi, tehát csupán a megnevezés nem lesz elegendő a tökéletes változat kiválasztásához. Először is el kell dönteni, hogy fürdés, úszás és/vagy búvárkodás közben akarjuk használni, majd ehhez mérten kell megfelelő értékekkel bíró típust beszerezni.