A világhírű Ray Ban napszemüveg története

Ray Ban napszemüveg

Ray Ban napszemüveg

Ha egy márkás és világhírű szemüvegre kellene gondolnia, akkor melyik jutna azonnal az eszébe? Bizonyára a legtöbben a Ray Ban napszemüveg különböző változataira gondolnak. Ez így igaz, hiszen ez a márka már az 1900-as évek első felében elterjedtté vált.

A második világháború folyamán az egyik tábornok csakis ebben a napszemüvegben jelent meg a sajtótájékoztatókon, ami felkeltette a média és az emberek figyelmét is. Ezek után folyamatosan új keretek és lencsék jelentek meg, és egyre többen kezdték el keresni a Ray Ban napszemüveget.

Tudta, hogy eredetileg a pilóták számára lett tervezve, hogy problémamentesen belássák a repülőgépek műszereit még a felhők fölött is? Bizony, a Ray Ban napszemüveg ezzel a céllal jött létre. Nem véletlen, hogy ilyen nagy sikernek örvend a mai napig, hiszen akinek fontos a szeme egészsége, az nem tesz fel olcsó, műanyag lencsés napszemüveget az erős napsugarak ellen. Azok ugyanis nem sok jót tesznek, és egyáltalán nem védik a szemünket, csupán esztétikai élményben részesítik a viselőit.

Ha tudja magáról, hogy kifejezetten érzékeny a szeme, akkor mindenképp egy minőségi szemüveget szerezzen be a nyári hónapokra. A Ray Ban napszemüveg számos típusa megtalálható már: Clubmaster, Caravan, Jackie Ohh, Erika, Round, Alex, Andy stb. A kereteket illetően fontos megemlíteni, hogy változó anyagokból készültek. Előfordul sárgaréz ötvözetű keret, de műanyag keretek is.

Az a jó ebben a szemüvegben, hogy széles a választék, hiszen egy olyan kollekcióról beszélünk, ami már több évtizede nyerte el a legtöbb ember tetszését, és a mai napig nincs olyan földrész, ahol ha valaki megemlíti a nevét, ne tudná, hogy bizony egy minőségi napszemüvegről beszélünk. Mindenki ízlése szerint választhatja ki a kedvenc Ray Ban napszemüvegét akár az üzletekben, akár a webáruházunkban, ahol mindent megtalál egy helyen, és csupán néhány kattintásba kerül a megrendelés. Egy ilyen egyszerű kiegészítő nagyon jól feldobhatja akár a sportos, akár az elegánsabb megjelenéseket is.