A nyugdíjbiztosítás hozamokról bővebben: mekkora megtakarításra számíthatok?

nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

Nagyon sok bölcsességet lehet kivetíteni az életre, de ezek többsége tényleg olyan, amit megéri figyelembe venni. Itt van például az, hogy érdemes a jelenben élni, de készülni a jövőre. A világ még sohasem volt ennyire összetett és kiszámíthatatlan, mint manapság. Ettől azonban még vannak olyan trendek, amelyek bizonyos paraméterek ismeretében előrevetíthetőek. Ezek között ott szerepel az állami nyugdíjrendszer komoly problémája, amit az elöregedő társadalom ad. Tudni kell ugyanis, hogy a jelenlegi nyugdíjasok jövedelmét az aktív dolgozók járuléka adja.

Az elvándorlás és a kevesebb gyerek születése mind oda vezet, hogy kevesebb befizetés történik. Az elkövetkezendő néhány évtizedben valószínűleg alapjaiban kell majd reformokat végrehajtani, különben az egész rendszer összedől. A bizonytalanra pedig nem lehet építeni. Éppen ezért, amennyiben esély van rá, tegyél félre és készülj az öregkorra! Erre a célra remek lehetőséget ad a nyugdíjbiztosítás, ami állami támogatást is élvez, mint öngondoskodási forma.

Már csak ezért megéri belevágni, mert ilyen formában évente több mint 100 000 Forint írható le az adóból erre. De mire számíthatsz a befizetéseid után? Ezért is fontos tisztában lenned valamennyire a nyugdíjbiztosítás hozamokkal. A válasz viszont korántsem egyszerű, mert országosan több mint 11 biztosító kínál legalább 40 konstrukciót, amiken belül további csomagok állnak rendelkezésre. Ezeken kívül az sem mellékes, hogy pontosan milyen időtávra kezded el a befizetést és azt mekkora összeggel teszed.

Sok a változó tényező, de van esély személyre szabott portfólió összeállítására. A profi szakemberek könnyen segíthetnek számodra kiválasztani azt a tökéletesnek tűnő biztosítási formát, amit biztosan nem akarsz majd felmondani néhány év után. Ez ugyanis a legnagyobb veszélye annak, ha rosszul választasz, amivel komoly összegeket veszíthetsz el. Nincs annál rosszabb, mint néhány év után rájönni, mekkora hibát követtél el. Vedd ennek elejét és dönts okosan, mert így évtizedes távlatban nézve takarékoskodhatsz, majd pedig nem lesz más dolgod, mint okosan felhasználni az összegyűlt tőkét.