A méret befolyásolja a puffertartály árakat

Puffertartály árak

Puffertartály árak

A mai modern világban már szinte minden lakásban saját hőenergia előállító berendezés üzemel, legyen az egy gáz-, fa- vagy elektromos kazán. A nagy teljesítményű hőenergia termelő kazánok rendszerébe érdemes puffertartályt beiktatni.

A puffertartály árak annak függvényében, hogy mekkora méretű és milyen felépítésű lényegesen különbözhetnek. A hőtárolókra a leggyakrabban a fafűtéses rendszerben van igény. Ebben az esetben a pufferben rakódik le az energiafelesleg, amellyel az egész napi hőigényt biztosíthatják.

Azért, hogy a meleg a tartályokból ne fusson el, megfelelő szigetelő rétegre is szükség van. A szigetelő réteg vastagsága és a szigetelést burkoló anyag milyensége lényegesen befolyásolja a puffertartály árakat. Valamint a puffertartály árak attól függően is változhatnak, hogy mekkora űrtartalommal rendelkeznek. A leggyakrabban igényelt hőtároló tartályok a 800-1000 liter közöttiek, de ennél nagyobbak is kaphatóak, egészen 2500 literig. A hőtároló tartályok többnyire passzívak, csak hőt tárolnak, de aktív változatban is kaphatók, amelyek elektromos melegítővel vannak felszerelve.