A kékfrankos szőlő nevelése

Kell a törődés a kékfrankosnak

Kell a törődés a kékfrankosnak

Van egy szőlő, amit már a régi mondák is emlegetnek és a hódító francia seregekhez kötnek. Ez a gyümölcs nevén viseli a belőle készült bort is, aminek neve a kékfrankos. Egy igazán elterjedt és nagyon ellenálló fajtáról van szó, amit bár lenéztek a régebbi gazdák, ma már egyre nagyobb hagyományt kezd teremteni.

Nagyon könnyen telepíthető és kifejezetten jó lehet azok számára, akik kezdők a szőlőnevelésben. Mivel a kékfrankos tőkéje igen gyorsan nő, így nagyon hamar bőséges termést kaphatunk tőle, természetesen csak abban az esetben, ha megfelelően gondozzuk és mindent megadunk neki, amire éppen szüksége van. De honnan tudjuk, hogy mire van szüksége?

Nagyon egyszerű. Csak megkérdezzük tőle és a növény válaszol. No, nem úgy kell elképzelni, hogy beszélni fog, hanem a levelein keresztül mutatja meg, hogy éppen miben szenved hiányt vagy mi támadta meg. A szakértő szemek hamar észreveszik a növény hiánybetegségeit és megfelelő tápanyagpótlással máris folytatható a kékfrankos további nevelése, számítva a jó termésre.