A kávé energiát ad a reggelekhez

Kávé

Kávé

Akinek reggel korán kell kelnie, az mindent megtesz azért, hogy könnyen menjen az ébredés. A különböző serkentő szerek közül, a kávé a legnépszerűbb és leginkább elterjedt.

Egy csésze koffeinbomba segítségünkre lehet abban, hogy jól induljon a reggel és frissnek érezzük magunkat ébredés után. Magas koffeintartalmának köszönhetően serkenti a vérkeringést, ami üdítően hat a kora reggeli órákban. Persze sokan nemcsak ezért fogyasztanak kávét, hanem az íze miatt is.

Gyakran jólesik egy gőzölgő, aromás ital mellett megbeszélni a napi teendőket a családtagokkal, munkatársakkal, barátokkal. Ez a jellegzetes ízekkel rendelkező ital az afrikai kontinens keleti részéről származik. Euróban a török hódoltság idején jutott el.

Ma már a világ minden pontján ismerik és fogyasztják. Az évszázadok során, számtalan változatát ismerhettük meg. A kávé jelentősége ma már nem elhanyagolható. Sokan annyira hozzászoktak a napi fogyasztásához, hogy csak nagy nehézségek árán tudnának róla lemondani. Ez főleg annak tulajdonítható, hogy idővel a koffein függőséget okoz.