A horgász orsó különféle változatai

Horgász orsó

Horgász orsó

Előbb-utóbb mindegyik horgásznak el kell gondolkodnia azon, hogy pontosan milyen felszereléssel szeretne kimenni a vízpartra. Az eredmény tekintetében egyáltalán nem mindegy, hogy mire esik a sportolók választása,

mert több szempontot is figyelembe kell venni a horgász orsó kiválasztásakor. Az is számít például, hogy valaki mondjuk csak hobbiból menne le pecázni, vagy pedig élesben, versenyeken szeretné kipróbálni magát. Az is lényeges a horgász orsó megvételénél, hogy álló- vagy folyóvízben kellene használni a terméket.

A pgr-fishing.hu oldal egyébként többféle márkának a gyártmányait is kínálja a vevőknek, akik ebből a szempontból is eldönthetik, hogy nekik milyen horgász orsó szükséges. Nagyon népszerűnek számítanak például a nyeletőfékes termékek, amelyekkel könnyedén meg lehet fogni a horogra akadt nagyobb halakat is.

Ennek a horgász orsónak egyébként az a működési mechanizmusa, hogy engedi, hogy a hal vigye a zsinórt, ameddig a horgász nem tudja felvenni a botot és el nem kezdi a partra húzás közben fárasztani.