A diavetítő 21. századi térhódítása

Régi diavetítő

Régi diavetítő

Újra divat a dia? Igen! Olyannyira, hogy a néhány évtizeddel ezelőtt rendkívül népszerű diavetítő megújult formában már a jatek-webaruhaz.hu oldalán is megvásárolható. A diafilm vetítésére alkalmas diavetítő egy olyan szerkezet, ami a diapozitív képeket tematikus sorrendbe szerkesztve játssza le.

Az esetek többségében ezt valamilyen felirat követi, amihez gyakran a szülők kölcsönzik a hangjukat. A diavetítő valamikor a 20. század elején került be a köztudatba és egészen a 90-es évekig számos család polcain megtalálható volt. Az új évezredbe lépéskor azonban úgy tűnt, hogy a technológia újításoknak köszönhetően, elvész majd a süllyesztőben.

Azonban a családok nem felejtenek és imádják a retro dolgokat, éppen ezért a diavetítő jelenleg reneszánszát éli. A diavetítés remek családi program, hiszen rendkívül szórakoztató és hasznos, mivel a gyermekek úgy ismerhetik meg a legnépszerűbb mesehősöket, hogy távol maradnak a televízió zajától. A jatek-webaruhaz.hu kínálatában több diafilm is megvásárolható, így amíg a szülők nosztalgiáznak, a kicsik új karaktereket fedeznek majd fel.